18. 10. 2011

...autumn colours...




...well, I am not a yelllow or orange lover I prefer muted colours, cold hues - blues, greys, pinks, violets... still sometimes I like these happy vivid colours too (in garden, in landscape and sometimes even in my jewellry - especially the autumn made collections) and I definitely like the colours I got by dyeing with dahlia and marigold flowers :-). Silk, wool and linen - all mordanted with alum - yellows come from marigolds, goldenorange and cinnamon come from dahlias - love them all even if I do not know what am I going to used them for I guess I just will have to learn to use these colors more ...

8 komentářů:

  1. Krásné barvy. To já zas oranžovou i odstíny žluté miluju. Jen ty jiřinky mi k jejich získání chybí, před časem jsem se jich zbavila, abych toho teď litovala.

    OdpovědětVymazat
  2. No já na základě barvení jiřinky příští rok určitě do zahrady pořídím, tohle je barvené nasbíranými květy přes plot u sousední zahrady, ale byly už přemrzlé, tak si myslím, že to nikomu nemohlo vadit, pěkné rozkvetlé bych neotrhala :-))). Jen budu muset doufat že nám je nezlikviduje náš zahradní "přítel" hryzec :-)))

    OdpovědětVymazat
  3. je to paráda! především oceňuji barvení marigoldem, neboli Calendulou!
    zdraví,
    Calenndula :-)

    ale i kdyby tam tahle spojitost nebyla, je to prostě krásné...

    OdpovědětVymazat
  4. Amelie děkuji ♥
    Calenndulko, děkuji za zastavení, no ono to barvení Calendulou nebylo neb to bylo barvení spíše s použitím květů Tagetes neboli afrikánu, jenže v angličtině se to motá všechno dohromady :-))) příště přidám pro jistotu latinský název :-))) Ale ne že bych se na barvení Calendulou nechystala ;-)))

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrý den,jste právě můj dnešní objevený poklad :o)) Musím se porozhlédnout ve vaší zahradě a tuším,že mi tu bude úžasně a budu se vracet.Dovolila jsem si proto umístit odkaz na vaše stránky na svém blogu Manu Propria a tím vás i nesměle zvu na virtuální navštěvu. Příjemný den Mokopa

    OdpovědětVymazat
  6. Beautiful colours. Thank you for the link.

    OdpovědětVymazat